Cobbler med honung Tosca

Ingredienser
Pais skal:
125 g smör
3 1/2 dl mjöl
1 msk honung, ljunghonung och akasiehonning
Fyllning:
3 äpplen
3 stora plommon
3 msk honung
2 msk potatismjöl
Honung Tosca:
75 g smör
75 g rostade mandelspån
6 msk honung
1 1/2 msk mjöl

Tilberedning
Samtalet Pais: Sätt mjöl i en matberedare. Hacka det kalla smöret i kuber och lägg i den. Häll i honung. Springa fort till en enda klump.
Tryck på degen i botten och väggen av en pajform. Ställ formen i kylen i en halvtimme.
Värm ugnen till 200 grader.

Skala äpplena och ta bort kärnor. Skär i tunna klyftor. Ta bort kärnorna i de plommonen och skär i mindre bitar.
Sätt frukt i en kastrull och varm på medelstark värme ca 5 minuter. Rör i honung och majsmjöl och ställ åt sidan.
Riv mandel flingorna gyllene och knapriga i en torr stekpanna på spisen eller bakpapper i ugnen.
Smält smör med mandel och honung i en annan kastrull. Synlighet i mjölet och blanda väl. Ställ åt sidan.
Forstek Pais ring mitten av ugnen ca 10 minuter tills den börjar färgen. Ta bort pannan och placera i frukt blandning.
Bred ut fyllningen ovanpå Tosca.
Koka botten av ugnen ca 15 minuter tills toppen blivit gyllene.
Servera varma med vaniljglass eller vispad grädde, ofta smaksatt med lite citron ostmassa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *