Hela livet

Varför hela korn?
Ny forskning visar att fullkorn mätta riktigt bra. Det innebär att du äter mindre och bli bättre på att gå ner i vikt och behålla vikten. Och sedan kan du mycket fullkorn mer än så.
Fullkorn innehåller i själva verket ett antal bra ämne som hjälper till att förebygga sjukdom. Genom att äta fullkorn kan vara sjukdomar som diabetes, hjärtsjukdomar och vissa cancerformer kan förebyggas.
Många tror att fullkorn är bara den synliga kärnor t. ex. råg. Men hela korn är mer än så.
För fullkorn kan vara både tillverkade och hela kärnor. Det viktiga är att alla delar av säden används – inklusive delar och skal gå ut. För det är här som de flesta av fibrerna är vitaminer och mineraler sitter.
Det är hela korn i många saker. Till exempel. i råg och havre, vilket är rätt bra källor av hela korn. Men lättare sönder, kex, brunt ris, full-grain pasta, müsli och andra frukostprodukter kan vara ett bra sätt att äta fullkornsprodukter på.
Hela korn är:
Korn, såsom vete, havre, korn, råg – både som fullskornmel helt eller blåmärken kärnor
Ris
Produkter med fullskornmel exempel. fullnarvigt pasta
Hela korn är inte:
Pumpafrön
Linfrö
Sesamfrö
Bovete
Flingor
Vit / parboilede och vildris
Popcorn
Hur får man tillräckligt med fullkorn?
Mat Styrelsen rekommenderar minst 75 Ger fullkorn per dag, som en del av en varierad kost. Ett enkelt sätt att få tillräckligt med hela korn är:
Att äta en skål med havregryn på morgonen och 1 skiva rågbröd till lunch. Så, förmodligen. Men du kan också få hela korn på annat håll.
Ett lager är endast att välja Fullnarvigt sorter av, till exempel. bröd, bullar, ris och pasta.
På mineoppskrifter.no vi har kul med att läsa utländska artiklar, men vi är inte så bra på att översätta. Denna artikel är översatt av en automatisk program. Bär över med stavfel och även dra nytta av kunskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *