Fyllda hornet

Ingredienser
5 dl mjölk
1 paket jäst
50 g smör
1 tsk salt
5 koppar fullkornsvete
1 liter mjöl
100 g fint strimlad purjolök
100 g riven ost
100 g skinka i bitar

Tilberedning
Koka mjölk, häll det över hela kornet. Låt blandningen stå under några timmar bløting. Smält smöret, arbeta i den söndersmulade jästen, smält smör och mjöl. Låt jäsa tills degen har fördubblats.
Dela degen i två eller fyra. Kavla ut varje bit till en cirkel och dela i åtta ämnen. Fyll varje krage med ost, skinka och purjolök och rulla ihop. Etterhev brunn. Pensla med ägg och strö över vallmofrön eller sesam frön, och baka i ugnen på 250 grader i 10-12 minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *