Gardener favorit pasta

Ingredienser
spagetti till fyra
300 g nötkött
1 lök
1 båt vitlök
100 g kokt skinka, skuren i strimlor
1 morot
2 stjälkar selleri
1 liten aubergine
1 kopp vatten
1 burk krossade tomater
1/2 buljongtärning
1 msk tomatpuré
1/2 tesked basilika
salt och peppar
1/2 huvud blomkål

Tilberedning
Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Rengör äggplantor och selleri och skär dem i små tärningar. Skär skinkan i lite olja (1/2 msk) i en långpanna. Lägg till detta i en gryta. Fräs grönsakerna i stekpannan tills de är mjuka och har dem i pannan. Brun köttfärs i stekpannan. Använd det väl i pannan. Tillsätt vatten, krossade buljong kub, krossade tomater, tomatpuré och basilika. Låt allt sjuda på svag värme, täckt, i ca 20 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar. Dela blomkålen i små buketter. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. När det finns ca 7 minuter av tillagningstiden blir blomkålbukettene i. Koka pastan är klar. Blanda den varma köttfärssås med pasta och blomkål. Strö över hackad persilja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *