Glutenfritt vetebröd utan jäst och mjölk

Ingredienser
2 dl jyttemel
2 kopp solrosfrön
1,5 ml av krossade linfrön
4-5 koppar glutenfri havre
2 dl bokhveteflak
2,5 ätit. Fiber ihåg
1,5 tsk bakpulver
5 ml vatten

Tilberedning
Blanda krossas linfrö och bokhveteflak tillsammans och tillsätt vatten, låt svälla under 1 timme.
att ställa allt annat och rör om väl, gärna använda bakmaskinen
när man ser allt är väl blandat till en fast massa häll det i en limpa form ca 1 liter. Grädda i 200 g under 1,5 timme!
Ta bort från ugnen och låt svalna på galler innan du delar den. Mycket lätt att frysa halva limpan. När du tina den, förblir den länge i kylen insvept i plast!
En annan glutenfri recept

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *