Bra brunt bröd

Ingredienser
50 g jäst
13 ml vatten
2 tsk salt
1 kg "majsbröd på 1-2-3" (Bruk är bäst)
2 koppar havremjöl
2 koppar fullkornsvete, grov
2 koppar grovt råg, grovt
1 kopp solrosfrön
Vetemjöl för att göra deg

Tilberedning
Lös jästen i varmt vatten, blanda allt tillsammans väl. Höjs till dubbel storlek. Bakat ut och placera i smorda formar, efter upp. Innan bakning borste bröden med kallt vatten. Grädda i 200 grader i en timme. Efter att de tas ur ugnen, pensla den troligen en gång med vatten.
Tips för dem som har varmluftsugn: Etterhev i den uppvärmda ugnen (50 grader), stänga av termostaten och låt luften bara "riktiga". Portioner: 4 bröd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *