Grønnsakpai

Ingredienser
DEG
125 gram smör
2 koppar mjöl
1 kopp tunga parti
2 1/2 msk kallt vatten
2 lökar
FYLLA
2 stora morötter
1 lök
1 squash
1 1/2 msk mjöl
1 1/2 dl mjölk
2 msk kapris
2 ägg
1/2 kvist persilja
salt och peppar

Tilberedning
1. Låt smöret ska vara mjuk men inte klibbig. Smula mjöl och smör i en skål. Använd dina fingertoppar. Arbeta försiktigt tills allt är finfördelat.
2. Tillsätt vattnet och pressa degen. Inte knådar. Arbeta snabbt med så få drag som möjligt. Lägg degen kallt och låt stå 1 timme.
3. Hardkok ägg och låt dem svalna innan du hackad dem. Skala och hacka grönsaker.
4. Fräs grönsakerna i smör tills de är bara anbudet (inte brunt).
5. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt mjölken och rör om tills det tjocknar. Krydda med salt och peppar och rör i persilja, kapris och ägg.
6. Spread halv betalat sin egen i en form väl upp på kanten, stick med gaffel och grädda i 10 minuter vid 200 grader.
7. Sprid fylla i paj. Kavla ut resterande degen och lägg över locket. Gör ett litet hål i toppen. Pensla med vatten eller mjölk och grädda i ytterligare 30 minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *