Gratäng med kyckling färs

Ingredienser
400g kyckling färs
1 hackad lök
smör till stekning
4 msk tomatpuré
1 paket frysta grönsaker mix
ca. 1 tsk salt
ca. 1/4 tsk peppar
Vit sås:
3 msk mjöl
4 dl mjölk
5 äggulor
5 äggvitor
ca. 1 tsk salt

Tilberedning
Stek kycklingen köttfärs och lök. Tillsätt tomatpuré och grönsaker och krydda med salt och peppar.
Lägg köttet blandningen i en smord gryta eller liten långpanna.
Blanda mjölet i kallt vatten och koka upp under omrörning tills tjock vit sås. Kyla den något. Separera äggen och ha en och en äggula i såsen. Smaka av med salt.
Vispa äggvitorna och skär dem noga. Häll över köttblandningen gratengrøren och ställ in formen i ugnen. Grädda sufflé gyllenbrun. Server insatser. Kokt potatis är bra tillbehör. Portion: 4 portioner

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *