Grekiska kycklingpaj

Ingredienser
Ca 200 g mjöl
(3 1/2 cup)
125-150 g smör eller margarin
2-3 msk vatten
Fyllning:
1/2 grillad kyckling
2 msk olja eller smör
100 g fetasost
1/2 lök
3-4 tomater
1 nypa rosmarin
3 ägg
1 1/2 dl grädde
1/4 tsk salt
1/2 krm peppar

Tilberedning
Ugnstemperaturen: 200 grader
Tillagning: ca 15 minuter + 30 minuter
Smula smör och mjöl i en vanlig skål eller matberedare. Lägg kallt vatten tills en smidig deg. Lägg degen svalna i minst 30 minuter, tryck den sedan i en smord pajform (ca 24 cm i diameter), eller rulla ut i en sked form och klänning. Sticka deg med en gaffel. Forstek paibunnen enligt anvisningar tills ljusbrunt.
Rengöring av kycklingskinn och ben och skär köttet i tärningar. Hacka löken och stek den i olja på medelhög värme. Skär tomaterna i tärningar och lägg i kastrull. Krydda med rosmarin, och koka utan lock i det mesta av vätskan har avdunstat.
Häll lök och tomat blandningen i förbakades pajskalet. Sprid kyckling och fetaost. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor och häll det i pajform. Grädda i mitten av ugnen enligt anvisningarna. Server varm eller kall med en grön sallad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *