Grekiska kycklingbuljong

Ingredienser
1 rå kyckling (fråga på grill'disken "om du kan få det, har de alltid)
ca. 6 potatis
ca. 3 lök
3-4 tomater
ca. 3 vitlöksklyftor (smaka dig fram)
1 kopp olivolja
1 citron
oregano eller provence mix
salt och peppar (helst nymalen)
Du kan använda rå eller grillad kyckling, men rå är oftast bäst, men det är en petig uppgift att dela den i munsbitar. Man kan möjligen dela den i stora bitar av ben, ca. 6-8 stycken.

Tilberedning
Värm ugnen till ca. 200 grader.
Smörj en gryta med olivolja
Gnid kycklingen med en halv citron
Lägg kycklingbitarna i formen och smöret med olivolja
Dela lök och tomater i båtar utspridda
Finhacka vitlök (eller lägga halva vitlök) här och där
Pressa resterande citron över det hela
Krydda med oregano, salt och peppar
Ringla lite extra olivolja över skålen.
Sätt i ugnen och grädda tills den är klar (se i en kokbok för hur länge.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *