Grekiska moussaka LoCHO

Ingredienser
500 g malet fårkött
1 squash
2 äggplantor
1 kopp olivolja
2 tsk salt
1 tsk peppar
3 stora tomater
1 stor lök
1 vitlöksklyfta
1 kvist persilja
1 1/2 dl grädde
2 ägg
1/2 kopp riven parmesanost

Tilberedning
Skär squash och aubergine i cm-tjocka skivor och bryn dem i olja i en het panna. Placera dem på en pappershandduk och strö salt över dem.
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn hackad lök och vitlök tillsammans med fåredeigen. Rör i tomaterna i små tärningar, hackad persilja och peppar. Låt bottnen koka i 10 minuter.
Lägg köttfärssås, squash och aubergine i lager i en smord gryta. Vispa ihop grädde, ägg och ost och häll blandningen över formen. Grädda i 220 grader på mitt hylla i ugnen i ca. 45 minuter. Servera med massor av grekisk salat.Porsjoner: 4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *