Grekisk köttbullar med sås

Ingredienser
500 g nötfärs
2 skivor bröd + vatten
1 lök
3 vitlöksklyftor
1 ägg
1-2 tsk salt
peppar
Sås:
2 burkar hackade tomater
1-2 msk tomater
ett stänk av rött vin (om du har)
salt
liten timjan
några oregano
några basillikum
lite socker
späd med vatten om såsen blir för tjock.

Tilberedning
Köttbullar:
Hacka löken mycket fint. Hacka vitlöken så fint du kan – inte använda våld. Placera brödet i en skål med vatten och låt det ske genom mjuk.
Bruket peppar, nymalen viktigt.
Kasta de våta skivor och andra ingredienser i en skål. Blanda med händerna. Du kan behöva ha i ett ägg för att se en. Bilda små köttbullar, stekt i pan flera gånger. Koka ur pannan mellan varje gång och häll i en kastrull tillsammans med bullar. tittade på koka. Blanda samman ingredienserna till såsen i pannan. Smaka på mängden av kryddor, tomater, etc. du behöver. Koka ca 20-30 minuter. Bullarna ska vara grå på insidan. Servera med Cypern potatis eller annan potatis du vill. Grönsallad med vinäger / olja dressing är bra på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *