Grekiska inandade lamm

Ingredienser
lammstek eller stekt
3-4 msk olivolja
1 citron
2-4 vitlöksklyftor, hackade i stora bitar
1-2 lök i klyftor
möjligen en burk krossade tomater
6-7 potatis i klyftor
2-3 tsk oregano eller rosmarin
salt & peppar

Tilberedning
Myntasås (Baxter är bra!) Till bordet
Smörj en gryta med olivolja. Lägga till i låret. Pensla lite olivolja på köttet. Lägg små bitar av vitlök till köttet. Pressa en citron över det hela. Krydda med salt, peppar och massor av rosmarin eller oregano. Ställ botten av ugnen (se tidigare inlägg om tid och temp!) Du kan eventuellt lägga folie över den till att börja med, och häll 2-3 koppar. vatten i form av fukt.
Efter en timme (beroende på hur länge du ska tillaga den) är potatis och løkbåter, tidigare kryddat med oregano / salt / peppar / citron i form, runt köttet. Häll en burk tomatsås över grönsakerna, häll lite olivolja.
Serveras med mynta sås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *