Grillad tonfisk 2

Ingredienser
800 g tonfisk
300 g torkade vita hästbönor
20 körsbärstomater
1/2 rödlök
Vattenkrasse
4 msk smör
1 citron
1 msk vitvinsvinäger
1 kopp olivolja

Tilberedning
Tillsätt hästbönor i vatten över natten. När de är klara blötläggs pressa dem på huden (som man gör med skållade mandlar). Koka dem tills de är mjuka i vatten utan salt ca. 1 timme. Sila vattnet och kör mixern med smör och saften av en citron. Kör tills den är smidig som tandkräm.
Skär tomaterna i fyra. Sprid en matsked olja, salt och peppar på båtarna. Placera skinnsidan nedåt på ett bräde. Grädda i ugnen på 100 grader i ca. 1 timme.
Ta fisken ur kylen i god tid så det har rumstemperatur. Skär tonfisken i 8 medaljonger / skivor? två till vardera. Grilla fisken snabbt på båda sidor så att det fortfarande är rå? men varmt – i mitten. Ordna fisken på bön pasta. Finhackad lök, blanda med vattenkrasse. Blanda med olivolja och vinäger. Bred prydligt på tallrikar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *