Morotskaka

Ingredienser
300 g smör 360 g socker 4 ägg 270 g mjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk kanel 8 koppar morötter, fint riven 1 tsk vaniljsocker 1 dl nötkärnor, jord (tillval)
Garnering:
125 g cream cheese TINE Natural
75 g smör
250 g pulverformigt socker
2 tsk vanilj
valnötskärnor
riven morot

Tilberedning
Rund burk: 24 cm i diameter
I ugnen: 175 grader i ca 60 minuter
Rör mjukt smör och socker tills vitt och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda i övriga ingredienser. Häll smeten i smord form och grädda kakan. Placera en bit bakplåtspapper över formen när den är cirka 15 minuter kvar av koktiden. Cool tårta på rack.
Gör glasyr: rör ihop ost, mjukt smör, florsocker och vaniljsocker. Bred glasyr på kakan. Garnera med valnötter och riven morot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *