Hamantaschen

Ingredienser
För degen: För att fylla i:
4 stora ägg 250 g mörk vallmofrö
250 ml olja 2 ägg
250 ml socker 100 g russin
2 msk vaniljsocker 1 msk apelsinmarmelad tjocka
1 msk bakpulver 1 msk honung
1/2 tsk salt 1 msk socker
1 liter mjöl
Lite citron till
Vispad äggvita för att täta degen.

Tilberedning
* Vispa äggen, tillsätt resten av de våta ingredienserna, blanda alla torra ingredienser tillsammans och sedan blanda ihop allting till en deg.
* Låt degen vila medan fyllningen blandas.
* De mörka vallmofrön är skållats i en sil och målad med apelsinmarmelad i en matberedare.
* Det kommer att bli en krossad massa.
* Tillsätt sedan resten av ingredienserna till fyllning som blandas väl tillsammans.
* Kavla ut degen tunt och gör cirklar med hjälp av en vattenglas.
* Doppa glaset vatten alltid mjölet innan det används.
* Tillsätt 1 tesked fyllning i mitten av cirklarna.
* Vik degen över fyllningen väl så att det liknar en Napoleon hatt.
* Täta kakor med äggvita.
* Bakes vid 225 ° C i en väl smord plåt i ca. 20 minuter. Portioner: 20 stycken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *