Rostad filé av hjort

Ingredienser
cirka 1 kg. oxfilé / biff av rådjur
250 g gröna druvor
250 g äpplen
250 g bacon
ca 500 g champinjoner (eller kantareller)
4 schalottenlök
ca. 1/5 L-buljong
Rött vin
2 kopp gräddfil
135 g gåslever
Salt
Peppar
Förslag på kryddor:
Timjan, rosmarin, basilika, salvia, Meriam, oregano, enbär.

Tilberedning
Stek köttet i stekpanna tills kokta runt om. Ta bort kött från pannan och koka ur pannan med ett par glas vatten. Denna effekt används senare.
Dela bacon och äpplen i tunna strimlor och gröna druvor i fyra delar. Ta bort stenar.
Brown bacon först. Då äpplen och druvor i slutet, på låg värme – upphäva.
Gör förtjockning av smör och mjöl, och lägga till buljongen. Tillsätt vinet och koka lätt. Tillsätt sedan gräddfil – och koka i cirka 10 minuter, Lägg gåseleveren.. Krydda med salt, peppar och kryddor. Låt såsen sjuda medan du koka köttet färdigt i ugnen ..
Lägg köttet i ugnen på 200 grader i ca. 10 till 11 minuter. Om du vill ha det mer kokt kan du till exempel ta ut den ur ugnen vid en temperatur på 62 grader. Låt det vila 15 minuter. i aluminiumfolie innan du skär i den.
Servering: Placera ryggen på ett fat, strö med bacon, vindruvor och äpplen över köttet. Koka champinjoner och lök i stekpanna, och servera till. Serveras med potatis om så önskas, till exempel kokt potatis med persilja garnering. Broccoli, brysselkål eller sparris är också bra.
Servera måltiden med ett medium kropp vin och mineralvatten. Servering: 5 personer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *