Rostad fläskfilé med grönpepparsås

Ingredienser
5-600 gram av griskött
smör till stekning
1 tsk salt
en liten vitpeppar
Grönpepparsås:
1 matsked smör
1 gul lök, finhackad
1-2 msk krossade lätt grön paprika
1 msk senap, som franska ljus
1 kopp vatten
1/2 till 1 buljong kub (vanligtvis hönsbuljong)
3 dl. vispad grädde
(Och naturligtvis lite vitlök om du vill 🙂

Tilberedning
Börja med såsen: Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och låt det sjuda på svag värme utan att få brunt. Tillsätt paprika, och fräs ett par minuter. Tillsätt senap, och tillsätt grädde, vatten och har i buljongtärning. (Och eventuellt vitlök.) Låt såsen koka i lite för att passa tjock konsistens, under ständig omrörning.
Torka fläsk filéer och bryn smöret i en stkepanne. Stek filéerna i 10 – 15 minuter, och vänd det så att det är snyggt brun runt om. Salt och peppar.
Skär i tjocka skivor med en vinkel, häll lite av den heta såsen över och servera resten bredvid. (Filéer kan också skäras i skivor, bruna och eventuellt dra en del till såsen – se recept förfarandet för "Fläskfilé med gräddsås!)
Som tillbehör: sallad eller bönor / ärter. Kokt potatis, ris, spaghetti band, eller kanske Hasselbackpoteter.Porsjoner:
4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *