Deer gryta

Ingredienser
750 g benfritt gryta kött, helst trimmas och något möras
2 tsk krossade enbär
2 msk soja
1 tsk krossad svartpeppar
1 röd lök
2 msk hallon sirap
10 svamp
1/2 purjolök
1/2 liter vatten
1 buljong kub
2 kopp gräddfil
salt
1 msk majsstärkelse

Tilberedning
Skär köttet i tärningar på 20-30 g Blanda köttet med kryddor, sojasås och hallon sirap, och låt den stå tills nästa dag.
Bryn köttet, helst i järngryta. Tillsätt vatten och buljong kub och koka tills knappt anbud.
Skär svamp, lök och purjolök i lämpliga bitar. Lös upp majsstärkelse inför. Lägg allt i grytan och koka i 5 minuter.
Server direkt från pannan tillsammans med potatismos eller kokt potatis. Tranbär smakar gott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *