Indisk fisk med yoghurtsås

Ingredienser
8 skivor vitt fast fisk (hälleflundra, havskatt eller annan)
Marinad
2 msk mango chutney
2 msk riven färsk ingefära
2 msk olja (mer olja till stekning)
1 tsk garam masala (kryddor)
1 tsk mald spiskummin (kryddor)
1/2 tesked chilipulver
1 klyfta krossad vitlök
Allt är blandat, och fisken är täckt på alla sidor med marinaden och marinera i 1/2 – 1 timme.
Gör yoghurt sås i tiden:
2 msk lime pressad citronsaft ller
2 vitlöksklyftor
1 hackad mogen mango
2 koppar vanligt yoghurt
1 tsk färsk riven ingefära

Tilberedning
Allt blandas väl, helst i mixer / matberedare. Ställ i kylskåp att tjäna.
Fisken steks i lite olja (eller grill) och pensla med överskott marinad över tiden.
Serveras med ris och yoghurt sås och en liten röd / grön paprika eller andra färgglada dekorationer. Järnvägshjul / russin / hackad mango är också väl. Jag har försökt lite annorlunda. Serveras ofta med nan eller andra indiska brød.Porsjoner:
4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *