Indiska risrätt

Ingredienser
250 g ris
15 g mandel, skurna i halv
15 g russin
1 kopp olja
4 medelstora lökar
125 g linser
4 grön chili peppar eller 1 grön paprika
1/2 tsk gurkmeja (gurkmeja)
4 msk fisk pulver (kan hoppa över om du föredrar, men rekommenderas att testas när du skapar detta för dig själv)
1/2 tesked kryddnejlika
1/2 tesked kanel
1/2 tesked kummin (kummin)
1/2 tesked ingefära
1/2 tesked kardemumma
2 tsk salt
socker efter smak
60 g riven kokos (kan mycket väl utelämnas)

Tilberedning
Lägg linserna i blöt några timmar innan tillagning eller över natten. Koka linser och ris i separata potten tills de knappt kokta, har gurkmeja i kokande vatten till linserna.
Hetta upp oljan i en lämplig kruka. Fräs mandel och russin, inte för att värma. Ta mandel och russin, ställ dem åt sidan i en skål.
Hacka löken och stek den gyllene i olja med skivad paprika.
Blanda fisken pulvret och kryddor, låt det sitta.
Sätt ris och linser i grytan och rör om försiktigt med lök, paprika, russin, mandel, fisk pulverblandning, socker och salt efter smak.
Tillsätt lite vatten så att det lägger sig på.
Låt riset sjuda Någon minut på låg värme.
Strö riven kokos precis innan servering.
Det är viktigt att fiskmjöl är och välgörenhet med kryddor. Tillsätt inte vatten för "svälla" av fiskmjöl. Det sväller inte och blir en otäck Gurren om du försöker det!
Annars fisken måltid rik på en mängd olika material som du annars skulle få alldeles för lite i dig, både spårämnen och massor av andra ämnen. En mycket bättre additiv än många sk ren protein blandningar som kan köpas på sport etc. Det är gjort av hel fisk, minus en hel del fett. Det fett som är kvar är oftast n-3-syror.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *