Indisk köttgryta LoCHO

Ingredienser
800 g nötkött
2 lökar
2 vitlöksklyftor
4 cm färsk ingefära
2 msk smör eller margarin
3 teskedar äta skum
2 msk curry
1 tsk salt
1/2 liter vatten
3 tomater
1 kopp vanlig yoghurt
Eller: 1 knippe färsk koriander

Tilberedning
Torka köttet och skär den i 2-3 cm kuber. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala ingefäran och skär i fina strimlor.
Smält smöret i en stor gryta och bryn köttet. Ta ut den ur pannan. Stek lök, vitlök och ingefära i fettet som finns kvar i pannan i ca 5 min. Rör kontinuerligt. Tillsätt kryddor och fräs 1 minut.
Placera köttet i stekpannan med matlagning juice och häll över ca 1/2 liter vatten. Sätt tillbaka locket och låt köttet dra på svag värme ca 1 timme.
Förväll tomaterna i kokande vatten och skala. Dela varje tomat i fjärdedelar och ta bort stammen sektionen. Tillsätt tomaterna när grytan kokat i 1 timme. Låt potten kokning med ett lock för en ytterligare 30 minuter.
Blanda i yoghurt och garnera med smak av koriander. Serveras med ris och någon extra yoghurt och gurka skiver.Porsjoner: 4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *