Åtagande rågbröd

Ingredienser
1,3 kg fullkornsvete
200g fint fullkornsråg
200 g helt vete
75 g jäst
2 Storlek tsk salt
9 koppar vetekli
1,8 liter vatten
1 kopp linfrön
1 kopp solrosfrön

Tilberedning
Du kan använda 1 liter skummjölk, söt eller sur, och resten vatten, ger 3 bröd i 2 liter eller 4 sorters bröd i en 1,5-liters former. Blanda alla torra, lös jästen i en del av vätskan och arbeta degen väl med antingen matberedare eller för hand. Degen är mycket lös och det är korrekt. Det kan inte knådas på kortet. Höj degen på mindre än en timme i bakning skålen, slå ut luften ur degen och låt den jäsa igen i bakning skålen, ca. en halvtimme. Vänd ut luften ur degen och spa / häll degen i smorda formar, placera sedan brödet i den heta ugnen, 220 grader på över / under värme eller 200 grader på den varma luften runt. 1 timme. Brödet är något fuktig inuti, och hänga på kniven när man skär i dem. Att de bör vara.
En annan bröd recept

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *