Friterad köttfärs

Ingredienser
1 msk. matolja
½ hackad lök
400 gr. köttfärs
2 tomater, hackad
½ kopp. mild chilisås
½ tsk. salt
1 tsk. basilika
½ – 1 tsk. chilipulver
1 krm.pepper
1 dl. riven ost
Deg:
2 dl. mjölk
25 gr. Jäst
1 msk. matolja
1 ts.salt
1 tsk. socker
6-7 dl. mjöl

Tilberedning
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek löken några minuter. Tillsätt färs och brun den tills den har färglagd.
Tillsätt krossade tomater, chilisås, salt och kryddor. Låt småputre mala under 5 minuter. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs.
Varm mjölk till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör den i lite mjölk.
Tillsätt resten av mjölken, olja, salt, socker och mjöl. Arbeta degen tillsammans.
Knåda degen på en jämn melstrødd mjölat bakbord. Rulla ut till en avlång limpa, ca. 40 x 30 cm.Legg den på bakplåtspapper täckt plåt.
Lägg köttfärs i en rand i mitten av degplattorna och strö osten över.
Skär 2 ½ -3 cm. breda remsor från kanten och in i köttet på båda sidor. Vik remsorna runt köttet.
Låt brödet stiga 30 minuter under tyget.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca. 30 minuter.
Skär Meat Loaf i skivor före servering.
Bra och annorlunda det är att baka olika kryddor i köttfärslimpa. Portion: 4 portioner

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *