Bakad kyckling med portvinssås

Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 matsked smör
4 frysta bakverk smör ark
100 g cheddarost
200 g finhackade purjolök
250 g färska champinjoner
300 g gröna bönor (köper dem i påsar)
1 ägg
3 msk smör
Sås
1 kyckling buljong kub
2 dl vatten
2-3 tsk majsstärkelse (var försiktig)
2 msk soja
1 kopp portvin

Tilberedning
Tina plattorna deg smör. Värm ugnen till 225 F. stycken Fry kyckling i smör i pannan ICA. 5 min. på varje sida. Salt och lägg dem åt sidan. Blanda osten med vitlök (eller två små kryddnejlikor. A). Göra ett snitt i var och en av de filéer och fylla med ost blandning. Bred resten av osten ovanpå filéer. Kavla ut degen smör tills fördubblats i storlek och sätta en filé med ost nedåt på varje deg skiva. Linda filéerna i smörblandningen och lägg på en smord plåt eller form med skarven nedåt. Pensla med ägg oppvispet. Lös buljong kub i vatten i en kastrull och tillsätt soja. Blanda majsstärkelse. Låt såsen småputre få minuter. Tillsätt portvin strax före servering och ge såsen en snabb koka.
Stek filéerna bakas i mitten av ugnen ca. 15 minuter. Samtidigt yngel finstrimlas purjolök, svamp, skivad och bönor i pannan ca 10 minuter. Salt och peppar. Server de bakade filéerna med smör heta grönsaker och portvinssås. Portioner:
4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *