Italiensk tomatsoppa 2

Ingredienser
2 lökar
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor (eller oftare om du gillar det)
1 knippe persilja
1/4 tsk timjan
1/2 – 1 tsk basilika
Ca. 600 gram av mogna tomater
(Kan använda två lådor grovt hackade tomater istället)
Cirka 100 gram spagetti, bruten i bitar
1,5 liter med hög effekt (eller buljong – vegetabiliska eller hönsbuljong, försiktighetsåtgärder lite mindre om du använder konserverade tomater!)
salt / peppar
Tillbehör:
Krutonger
Tärnad krispiga bröd stekt i olivolja eller smör, ofta till vitlök.
Riven parmesan ost om nödvändiga förberedelser
Förfarande:
Hacka löken och låt det sjuda i oljan med krossad vitlök. (Inte för hög värme, får inte brunt!) Tillsätt hackad persilja, timjan och basilika och rör några minuter. Hacka tomaterna och krossa dem på pannan, eller har i konserverade tomater. Tillsätt buljongen och lägg locket, låt soppan sjuda på svag värme ca 1/2 timmar totalt, lägg till spagetti när spagettin koktiden återstår. Liksom vitlökssmak kan du behöva bra i en krossad vitlök eller två äntligen! Krydda med salt och peppar om det behövs.
Servera med krutonger, som måste Haes direkt i plattan efter soppan hälls ut. (Eller server vitlöksbröd.) Toppad med riven ost / parmesan, kanske lite färska eller torkade basilika.
En annan soppa recept

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *