Jarlsberg-sufflé med bär

Ingredienser
* 4 msk TINE Real mejerismör
* 4 msk mjöl
* 3 ½ dl Hela Milk Thaw
* 0,8 tsk salt
* 0,4 tsk socker
* 6 ägg
* 400 g Jarlsberg Ursprunglig slits
* 100 g körsbär eller jordgubb eller hallon
* 2 koppar bär
* ½ dl strösocker
* 1 kopp örter, mynta eller basilika

Tilberedning
# 1 stor eller 6 små suffleform formarna. I ugnen på 175 ° C, ca. 60 minuter av stor form, men ca. 25 minuter för formarna instruktioner
#

Smält smöret och rör i mjöl. Tillsätt mjölken och rör medan såsen kokar och blir jämn och tjock. Låt den rivna osten smälta i såsen, svalna något och rör i äggulor. Smaka av med salt och socker.
#

Vispa äggvitorna till fluffigt och vänd dem lätt i ostsås. Sprida blandningen på välsmorda (er) form (er). Baka suffléer.
#

Server suffléer så snart de kommer ut ur ugnen med färska bär och en god bärsås (bär + socker i matberedaren) till.
#

Server sufléen detta som en lunch tallrik eller som höger eller dessert. Portioner: 6

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *