Strawberry Charlotte choklad

Ingredienser
Botten:
5 ägg
150 g socker
40 g kakao
40 g mjöl
15 g smält smör eller margarin
Vanilla mousse med konjak:
7 ½ dl vispgrädde
3 hela ägg
2 äggulor
100 g socker
2-3 vanilj pinnar
8 gelantinplater
konjak
Jordgubbar, skurna i tunna skivor fina.

Tilberedning
Botten:
Vispa stel och vänd ner mjöl och kakao. Tillsätt smält smör.
Grädda i smord och bakplåtspapper täckt långpanna, 200 grader, mitt i ugnen i ca 7-8 minuter.
Lägg gelé i kallt vatten efter anv. på förpackningen.
Vispa grädden till ett hårt skum.
Vispa ägg, äggula, socker och delade vanilj barer när du skrapa ur fröna med en tesked och användning tills blandningen är lätt och enkelt.
Lös jelly i Cognac i mikron på låg till värme tills smält.
Försiktigt vika vispgrädde till. Ställ åt sidan.
Klipp ut cirklar av choklad botten som passar i botten av aluminium muffinsformar. Om du inte har al.former du kan ta dubbelt så normalstora muffins former som formerna blir mer kraftfull.
Lägg en botten cirkel kaka indränkt i konjak eller apelsinjuice, sätta fint skurna jordgubbar eller annan frukt / bär runt kanten av formulären. Sätt moussen i mitten av blanketter och fylla dem. Använd en palett och släta ytan. Låt Charlotten stelna.
Vänd formarna och placera jorbærcharlotten bottom-up, nu kommer den fina kanten av jordgubbe.
Garnera med några choklad spån eller en liten tuss av grädde och citron blad balsam.
Denna dessert kan göras medvetna om de blanketter dagen innan den ska avnjutas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *