Christmas Cake

Ingredienser
100 g margarin / smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 ägg
½ tsk salt
1 ½ dl socker
2 tsk mald kardemumma
750 g mjöl
150 g russin (100 g citron)

Tilberedning
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk. Värma upp mjölk blandningen till ca. 37 grader. Lös upp jästen i mjölken och slå i ägg. Använder du torrjäst, blanda den med mjöl och mjölken värms upp till ca 40 grader. Töm mjölken blandningen i en skål och tillsätt socker, salt och kardemumma. Blanda i det mesta av mjölet och knåda i russin och citron. Strö lite mjöl och låt jäsa omfattade en varm plats ca.en en halvtimme. Töm ut degen på ett mjölat bakbord och knåda in resten av mjölet. Dela upp degen på mitten och klappa de ämnen ganska platt. Se en sida att lägga sig ner i formen är så vanligt som möjligt. Spray form med form av fett och tryck ut degen ner gott skick. Blanketten ska vara halvfullt. Låt julen kakan att stiga ca. ½ timme. Grädda i 190 grader i ca. 40 minuter, men efter ca 30 minuter kan du vända kakan ur pannan och borsta den högra sidan tillsammans med uppvispat ägg och stek ytterligare i 5-10 minuter. När det är ljust och glänsande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *