Kalkon och purreløkspai

Ingredienser
Pastry:
250 g mjöl
150 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
1 matsked olja
750 g rester av Turkiet eller kycklingkött
2 purjolök, tunt skivad
vissa beställningar av rökt kyckling eller kalkon
2 st vitlök
3 msk smör
2 msk mjöl
1 1/2 dl vitt vin (cider)
2 1/2 dl mjölk
1 kopp riven cheddar ost eller annan vit ost
1 kopp riven parmesanost
2 tsk senap
1 msk hackad färsk timjan – eller 1 tsk torkad
salt och peppar
ägg till glasyr

Tilberedning
Blanda betalat sin egen i en matberedare. Låta degen vila i kylskåp under minst 30 minuter. Smörj en pajform, ca. 25 cm. Rulla ut 2/3 av degen så att den täcker botten och upp kanterna. Resten av degen att vara cool. Prick degen med en gaffel och grädda pajen vid 200 ° C i ca. 15 minuter eller tills ljusbrun.
Kjyllingkjøtt Brown lätt i en kastrull. Ta ut den ur pannan och stek purjolök lök och vitlök mjuka. Tillsätt smöret och låt det smälta. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt vin och mjölk i flera steg. Låt det koka upp under omrörning och låt sjuda i 3-4 minuter. Rör i resten av ingredienserna och krydda med salt och peppar. Låt svalna något. Fyll pajskalet. Kavla ut resten av sin egen betalas till locket över fyllningen. Pensla kanterna med lätt uppvispat ägg. Använd en gaffel och tryck på locket ordentligt runt kanten. Stek i ca. 15 minuter tills locket är gyllene.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *