Skärning krans

Ingredienser
3 1/2 dl mjölk
100 g mjukt smör
50 g jäst
90 g socker
1 ägg
1 tsk kardemumma
1/2 tsk salt
ca. 650 g mjöl
Fyllning:
4 msk mjukt smör
3 msk socker
1 1/2 msk kanel
ägg till glasyr

Tilberedning
Smula jästen i en bakebolle.Tilsett ljummen mjölk, socker, kardemumma, salt, ägg och smør.Bland i mjölet gradvis och knåda degen tills den är slät och låt bollen.Dekk skål med plastfolie och låt degen jäsa till dubbel storlek.
Lägg degen på mjölat bakbord och knåda degen tills lett.Rull en tjock korv och Kavla ut degen ark rektangel.Smør med smör och strö över socker och kanel.Rull ark deg fast ihop som en rulltårta.
Lägg till det som en krans på en plåt brant del med bakplåtspapper eller bakeduk.Klipp degen nästan igenom i en vinkel på ca. 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna växelvis höger och vänster.
Etterhev under plast i ca. 30 minuter.
Borsta kransen och grädda i 200 grader på nedersta hyllan för 20-25 minutter.Avkjøl på grillen och garnera med florsocker glasyr.
Tips.
Servera med varmt kryddat choklad:
Koka 1/2 l mjölk 2 kanelstänger, 3 kryddnejlikor och en halv vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker.
Täck pannan åt sidan och låt smaken mjölken extraktet.
Hacka 100 g choklad och sprida det i två glas eller koppar.
Tillsätt espresso i varje glas och sila den varma kryddor mjölk.
Använd någon kanelstång att röra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *