Spicy fisk från Marocko

Ingredienser
* 1 x 180 g fisk per person.
* 1-4 röd chili, skuren Julien (i tunna remsor)
* 1-2 söta röda paprikor skärs i strimlor
* 5-20 vitlöksklyftor (jag använder färsk vitlök när säsongen tillåter det, och det gör mellan).
* 1 kopp hackad grovt färsk persilja
* 1 kopp hackad grovt färsk koriander
Kryddblandning:
* 2-8 msk paprika
* 1/2-1 dl olivolja

Tilberedning
1. Lägg chili, peppar och örter i en kastrull.
2. Blanda ingredienserna till kryddblandning. Dip fiskbitarna i blandningen och placera dem i pannan. Blanda resterande kryddblandning av vitlök och 1-4 dl vatten och häll över fisken.
3. Koka i 10-15 minuter (beroende på storleken av fisk stycken) på hög värme, lägre värme, och fortsätta laga mat i 15 minuter tills såsen tjocknar.
Servera med ris eller potatis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *