Kycklingfilé med kål och krämig svampsås

Ingredienser
2 kycklingfiléer
salt och peppar
1 påse potatismos (eller hemlagad!)
2 äggulor
1 huvud vitkål eller kål
Sås:
2 koppar svamp, hackad
Halv lök
1 kopp grädde
1 kopp kokande vatten från skålen
salt och peppar

Tilberedning
Stek filéerna 3-4 minuter på varje sida. Låt dem vila medan du gör potatismos enligt anvisning på förpackningen, tillsätt äggulorna i slutet.
Dela kål och koka den några minuter i lättsaltat vatten. Häll det kokande vattnet och spara lite mer sås.
Koka champinjoner och lök i lite smör. Blanda i grädden och koka vattnet från skålen och krydda med salt och peppar.
Servern Portioner:
Antal portioner: 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *