La Bomba

Ingredienser
5 st äggvitor
200 g socker
100 g vardera av valnötter, hasselnötter och mandlar, totalt 300 g, hackad
Choklad Karamell
100 g socker
1 kopp vatten
100 g smör
100 g mörk choklad 70% kakao
5 st äggulor
Ungefär 2,5 msk konjak (eller mer …)
2 koppar vispgrädde, vispad

Tilberedning
Vispa äggvitorna och fortsätt vispa medan sockret tillsätts lite i taget. Vik in hackade nötter. Placera bakpapper i botten av en rund form, 24 cm i diameter. Spread nøttemarengsen och grädda i mitten av ugnen i en timme vid 150 ° C.
Smält sockret till karamell. Tillsätt vatten och rör om så allt är upplöst. Rör i smör och choklad. Svalna något och vispa i äggulor. Krydda med konjak. Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och ställ ringen att bilda runt. Häll den varma chokladsås över. Sätt kakan svalna och låt det sjuda, helst över natten. Ta kakan ringen och garnera med vispad grädde och färska bär.
Tips
Kakan kan med fördel göras flera dagar i förväg endast avlastas genom att stå.
Har du gör kakan i en långpanna, kan du sticka ut runda serverar kakor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *