LAKSEPAI

Ingredienser
Botten:
150 g smör
150 g mjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning:
200 g rökt lax
125 g Royal Blue
150 g broccoli
1/2 purjolök
3 koppar vispgrädde
3 ägg
100 g riven cheddar, Jarlsberg eller annan hårdost

Tilberedning
I ugnen 220 grader C under 20 minuter + 30 minuter

Smula smöret i mjölet och tillsätt vatten. Knåda degen tillsammans och tryck i en smord pajform. Sticka ned med en gaffel och forstek paibunnen under 20 minuter. Paibunnen bör vara torrt, men inte brun.
Dela røklaksen i små bitar, en del broccoli i små buketter och skiva purjolöken i tunna ringar. Dela upp denna utanför samtalet Pais, Smula ädelost och häll över egg-/melkeblandingen. Strö över riven ost och baka paj tills osten är gyllene och ägg står är inställd.
Servera varm eller kall med en fräsch sallad til.Porsjoner: 4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *