Lamm med vitlök, chili och mynta

Ingredienser
150 gram pak Choi (grönsaker, finns i asiatiska butiker) eller färsk spenat eller sallad
3 msk. vegetabilisk olja
300 gram av fina lamm, benfritt och skär i tunna skivor
4 klyftor hackad vitlök
1/2 lök eller 4-5 schalottenlökar
Lite nymalen vitpeppar
1 tsk socker
1 msk citronsaft
En liten finhackad röd chili paprika
1 msk Thai fisksås (finns i asiatiska butiker)
2-3 msk thailändsk syrlig / sweet chili sås ("Doppning för kyckling")
1 vårlök, fint hackad i strimlor
4 msk hackad färsk mynta

Tilberedning
Tvätta och skär pak Choi (spenat eller kinakål) i strimlor, blanchera den i kokande vatten 1 minut, skaka vattnet ur den och placera den på ett serveringsfat.
Hetta upp oljan i woken, "stearfry" lamm till alla har matlagning resten. Tillsätt vitlök, lök, vitpeppar, socker, chili sås, ostronsås och salladslök, rör om och koka en minut eller två tills köttet är genomstekt. Smaka såsen, det är för salt, har i icke vattendroppar. Kött och sås hälls på serveringsfat, garnera med mynta, serveras med jasminris. 4 porsj.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *