Rökt röding med wasabi och Granny Smith sorbet

Ingredienser
700 g havsöring utan skinn
2 Granny Smith-äpplen
1 nypa Wasabi pasta
1 1/2 dl sirap
1 ark smördeg
4 tomater
1 mogen mango
1 schalottenlök
2 kopp vitt vin
2 msk vitvinsvinäger
250 g saltat smör
salt och peppar
citron
om så är nödvändigt. lite socker

Tilberedning
Skär äpplena i grova bitar, pressa över lite citronsaft och frys.
Efter ca 1/2 timme körs i matberedaren bryts sönder, då Krydda med sirap, citron och wasabi pasta. Sila och frysa igen. Kör igen i matberedaren före servering för lite fluffigare konsistens.
Skär tomaterna lätt i toppen och botten och lägg dem i en kastrull med kokande vatten. Efter 1/2 minuter för att ta upp dem och placera i isvatten, dra bort huden. Skär tomaterna i fyra och lägg på bakplåtspapper, har salt, peppar och lite löv timjan. Detta kommer att vara i ugnen, 100 ° C, för de är? Semi? Torkas.
Klipp ut cirklar av smördeg med ett glas mjölk eller liknande, och pricken över hela ytan med en gaffel. Lägg lite smör och nötkött kraft i botten av en liten skål, sedan semi tomater på toppen och den streckade smördegen. Grädda i ugnen för smör degen är krispig, vänd före servering.
Blanda 1/2 dl socker, 1 kopp grovt salt och gnid den lätt över fisken. Låt det vila i 30 minuter. och sköljdes av. Heat 3 koppar röker chips och ljus, så att det börjar brinna. Placera fisken på smord bricka i en kall ugn, släcka lågan från rökning pannan under hyllan i ugnen och stäng. Låt stå några minuter. Vill du ha en starkare röksmak kan stå längre. Kom ihåg att vattnet i rök pott efter användning.
Koka fisken ca 2 minuter på varje sida av saltat smör, inte bör genomstekt.
Hackade schalottenlök och en sviss i lite smör, tillsätt 2 koppar vitt vin och 2 msk vitvinsvinäger och minska förrän nästan ett sirap. Skaka med ca. 250 g osaltat smör, tärnat under låg värme. Inte koka, sedan separeras såsen separat. Blanda i hackad mango och krydda med salt, peppar, citron och socker om det behövs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *