Lime Pie

Ingredienser
Botten:
4 koppar krossade kex Kornmo
1/2 tsk mald kanel
1/2 tsk mald kardemumma
100 g smält smör
Blanda samman alla ingredienser i en skål.
Häll blandningen i en pajform och tryck degen tillsammans i formuläret. Var noga med att få det långt över kanterna.
Fyllning:
1 ark gelatin
1/4 tsk salt
1 1/2 dl limejuice, ansträngd
1 tsk rivet lime skal
2 1/2 dl socker
4 ägg
1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde

Tilberedning
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Pressa ut vattnet ur gelatin och har det och hälften socker och salt i en kastrull. Tillsätt limejuice och skal. Separata äggvitor från äggulorna. Vispa i äggulor i
gelatinblandningen. Värme på svag värme under ständig omrörning tills blandningen tjocknar: Det bör inte koka. Ta bort kastrullen från värmen och kyl blandningen. Rör då och då i blandningen så att den inte stelnar. Vispa äggvitorna till kalk blandningen. Vispa grädden till ett hårt skum och vik in den ägg-kalk-kräm. Häll fyllningen i Pais ringa och låt pajen stå i kylskåp tills den serveras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *