Mörk choklad amerikanska

Ingredienser
225 g mjöl
400 g socker
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1,5 ml vatten
2 koppar skummjölk kultur
175 g mjukt smör
2 ägg
2 tsk vanilj
2 kopp kakao
Glaze:
75 g smör
6 msk kakao
250 g pulverformigt socker
2 tsk vanilj
5 msk starkt kaffe

Tilberedning
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, salt, bakpulver, vatten, kärnmjölk, smör, ägg, vanilj och kakao och VSP tillsammans i mixer / matberedare. Häll i en bakplåtspapper täckt liten långpanna och tillaga på den lägsta rack i 180 grader i ca 35 minuter. Svalna på ett galler och skär i fyra. Rör om övriga ingredienser samman för att bilda en glasyr. Lägg två och två kakor tillsammans med glasyr och smör grädde mellan kakan. Skär i skivor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *