Majsbröd för soppa

Ingredienser
1/2 röd paprika
1 liten lök (helst rött)
1 burk majs (340 g)
250 g keso
1/2 tesked paprika
1 nypa socker
1 tsk grovmalen peppar
2 tsk salt
4 tsk bakpulver
2 msk finhackad gräslök
6 msk färska groddar
425 g mjöl (ca 7 koppar)
1 kopp mjölk med låg fetthalt
2 dl olivolja
1 ägg
125 g (ca) riven mozzarella (eller Jarlsberg)

Tilberedning
Grädda ugn till 225 gr. Ta bort frön och revben från paprikan och skär i fina tärningar. Skala löken och finhacka. Maisie måste ha avloppet. Blanda samman alla ingredienser till en deg, utom ägg och ost. Placera degen på bakebod (med mjöl) och pulver över med lite mjöl. Degen Roll såg tills den är ca 1 cm tjock.
Släck skålar storlek 7 cm i diameter med ett glas eller placera dem på bakplåtspapper på ovnsplate. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö riven ost över.
Grädda i ca. 15 minuter för bullarna är ljusbrun. Server dem varm eller varm suppen.Porsjoner: 20 st.
En annan bröd recept

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *