Mandelbiskvier LoCHO

Ingredienser
100 g smör
1 kopp fruktos
250 g (4 koppar) mandel
mjöl för att utbaking

Tilberedning
Grädda i ugnen på 160 grader i ca. 15 minuter.
30-40 bitar
Smält smöret på svag värme i en kastrull.
Blanda i fruktos och marken eller fint hackad mandel. Rör ihop allt väl.
Låt svalna något. Strö lite mjöl på baksidan bordet. Rulla och klappa ut degen till ca. 4-5 mm tjocklek. Klipp ut små kragar, tryck ut degen med en äggkopp eller använda små pepparkakor former. Lyft kon med ett rivjärn på en bakplåt. Låt det handla om. 1 cm mellanrum mellan dem. Grädda i mitten av ugnen tills de är kokta igenom och gyllene. Kom ihåg att fruktos är lättare än brunt socker. Låt dem vara cool på plåten innan du lägger dem i en kaka låda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *