Mango Cheesecake

Ingredienser
*
Botten:
150 g digestivekjeks
* 100 g TINE Real Dairy Smör
* 3 msk socker
*
Fyllning:
4 gelatin plattan
* 1,5 mango
* 3 dl TINE Cream
* 3 msk socker
* 200 g cream cheese TINE Natural
* 1 kopp ljus gräddfil TINE
*
Garnering:
0,5 mango, skuren i strimlor
* 5 jordgubbar

Tilberedning
1.

Rund form, ca. 20 cm i diameter
2.
Botten:

Krossa kexen och kör den i matberedare med smör och socker. Sätta ringen till formen av en kakefat, häll kexsmulor och tryck i riktning mot kanten av formen. Sätt svalna något så att den sitter.
3.
Mango fyllning:

Låt gelatin plattorna ligger i kallt vatten, 5-10 minuter. Skala mango köttet och kör fram till mosade. Kläm ur vattnet från gelatinbladen plattor och smält dem i en kastrull med ca. 6 matskedar mangopuréen.
4.

Vispa grädden lätt med socker. Vispa ihop grädde, cream cheese och gräddfil och blanda det med fruktpuréen och gelatin blandning. Blanda väl och häll över kakan basen. Smidig med spatel och placera kakan svalna om. 1 timme.
5.
För servering:

Servera med garnering av mango i små bitar och eventuellt jordgubbar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *