Marinerade elgstek

Ingredienser
1 1/2 kg benfritt, anbud frysta älgkött
Marinad:
1 liter vatten
1/2 kopp salt
2 köttbuljong tärningar
1 msk socker
1 gul lök
1 morot
1 tsk svartpeppar
2 lagerblad
1 knippe persilja
Vegetabiliska Blandning:
20 minimajs
4 röd paprika
3 förpackningar. gröna bönor
2 msk olivolja
1/2 tsk salt

Tilberedning
Tillsätt köttet utint i en form och grädda den i 100 ° C på nedersta hyllan i 12 timmar. Sätt i en köttermometer i mitten av stekt i 3-4 timmar. När termometern visar ca 70 ° C och köttet är rosa färgad, är den färdig.
Koka oppvannet marinaden och tillsätt salt, buljongtärningar och socker. Skala löken och moroten och skär i skivor. Lägg till marinaden med grovt stött svartpeppar och lagerblad. Lägg till finhackad persilja.
Koka marinaden i 5-10 minuter. Häll den över köttet i formen eller i en lämplig storlek skål. Marinad måste täcka hela köttet. Låt steken stå i minst 6 timmar och sedan skär den i tunna skivor.
Skär barnet majs, rengjorda paprika och bönor i centimeter stora bitar. Skär i smör några minuter och tillsätt salt.
Server grönsak blandning tillsammans med steken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *