Mexikansk kyckling

Ingredienser
En grillad kyckling
3 msk olivolja
1 röd paprika, skuren i bitar
1 grön paprika, skuren i bitar
1/2 gul lök, i bitar
1 liten purjolök, eller 1/3 purjolök med lite av det gröna
2 tomater i klyftor
1/2 låda baby majs, halverade
vilka som helst två grenar selleri, skivad
10-12 champinjoner, eller 1 liten ask Champ.
3 msk tomatpuré
2 msk chilisås
1,5 ml vatten
1/2 kyckling buljong kub
1 tsk torkad oregano (eller 1 msk färsk oregano)
3-4 droppar av tabasco, lite chilipulver eller färsk hackad röd chili
3 vitlöksklyftor, krossade
1 liten burk ananas i bitar
2 teskedar maisennamel blandas med en liten kraft ananas
lite hackad persilja

Tilberedning
Andel kyckling i severingsstykker. Dela upp alla grönsaker i små bitar.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna vid behov wok och stek löken i lite olja. Tillsätt de övriga grönsakerna (inte tomater och ananas) och stek dem lite. Tillsätt kycklingen. Tillsätt vatten, hönsbuljong, ananas och energi från någon makt från svamp om du använder konserverad. (Eller, späd med mer vatten.)
Tillsätt tomatpuré, chilisås och kryddor. Koka upp och låt det hela dra i 6-8 minuter tills kycklingen är varmt. Tillsätt ananas bitar, tomat båtar sås och även med maisennamelet blandat med en ananas makt. Låt tjockna och servera varm.

Tillbehör
Med ris och / eller bröd och en grönsallad är det mat för 3-4 personer. Portioner:
3-4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *