Melanzane con mozzarella

Ingredienser
600-700 gram aubergine
500 gram squash
100 g av lök
2 små burkar hackade tomater
olivolja
1-2 vitlöksklyftor
salt och peppar
2-3 tsk vitvinsvinäger
300 g av mozzarella
riven parmesanost
1 tsk socker

Tilberedning
1. Skär auberginen i skivor, strö över salt och låt det sjuda i ca. 1 timme för att bittra ämnen att komma ut.
2. Hacka löken och skiva zucchinin i skivor.
3. Fräs löken i olivolja tom, tryck på vitlök, tillsätt tomater, salt, peppar, socker och vitvinsvinäger. Låt såsen att dra utan lock, ca. 45 minuter.
4. Steam squash några minuter i lättsaltat vatten.
5. Torka av aubergine skivorna med hushållspapper. Vänd dem i mjöl och stek försiktigt på båda sidor i uppvärmda olivolja. Lägg dem gradvis en pappershandduk. Då, i en gryta.
6. Bred ut squash på toppen av väldränerad skivade, mozzarella och tomatsås ovanpå.
7. Strö parmesan eller annan riven ost. Grädda i 200 grader i ca. 30 minuter.
8. Servera med bröd och grönsallad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *