Mexican kalkon

Ingredienser
Beräkna 1-2 filéer per person. Gör marinaden och placera filéerna i detta för några timmar eller över natten.
Mexican marinad
3-4 chilipeppar utan frön
3-4 vitlöksklyftor
8 till 12 pepparkorn
1 msk färsk timjan blad
1 tsk spisscummin
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk salt
1 kopp olivolja
1 kopp vit vinäger eller citron
Använd mortel eller mixer och blanda i olja och vinäger sist. Häll över om Turkiet filéer. För bästa resultat, låt vila över natten. Laid som på grillen och serveras snabbt klart!
För detta tjänar du:
Mexican sallad
2-3 olika bladgrönsaker (t.ex. Isbergssallat Lollo rosso, blad sallad)
1 burk bruna bönor
1-2 koppar färska baby majs (eller burk)
2-3 paprika av olika färger
1-2 msk olivolja hälls över den färdiga salladen
.. Och dessa två kalla såser från Sydamerika:
Ananas salsa
1/2 ananas
1 nektarin
1 msk riven färsk ingefära
1 kopp hackade korianderblad
1 tsk hackad chili utan frön eller 1 tsk chilisås
2 msk apelsinjuice
2 msk råsocker
Hacka ananas och nektarin något före den andra blandade.
Sätt svalna innan användning. Håller flera dagar i kylskåp.
Chili underlättar matsmältningen, och kan neutralisera bakterier i livsmedel. Bra att äta när du reser! Läkemedlet capsaicin värmer och stimulerande.
Chimichurrikryddor
1/2 kopp hackad bladpersilja
1/2 kopp hackad basilika
5-10 vitlöksklyftor, finhackade
1-2 jalapenochili finhackad utan frön
3 dl olivolja
En pressad citron eller liknande rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 tsk nykvernetpepper
Blanda väl för hand eller bländare.
Var svalna innan användning. Stannar längre i kylskåp.
Kan även användas som ett dopp, marinad eller grill olja!

Tilberedning
Mexikansk mat är först och främst, många smaker och ljusa färger. I Mexiko, serverar vi många små rätter på bordet, för att vara blandade, doppade och smakade. Ris är riset inte bara i Mexico, är ris serveras med tomat aldrig, makt, örter eller grönsaker.
Många smaker, ljusa färger, massor av små rätter på bordet som är blandad och doppade och smakade individuellt. Vi looooove det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *