Hjortron cheesecake

Ingredienser
50 g smör
12 Kornmo kex
1 tsk kanel
Fyllning:
400 g cream cheese naturligt
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk mjöl
3 ägg
Hjortron Jelly:
3 Plat (er) gelatin
2 1/2 dl hjortron
4 msk socker
2 dl vatten

Tilberedning
BOTTEN:
Smält smöret. Kör kex med smör och kanel i en matberedare tills grovt krossade. Sätta blandningen i en gjutform och ställa in kall.
Förfarande Fyllning:
Vispa ihop cream cheese med socker och vanilj i en skål.
Vispa i mjöl och ägg och häll blandningen i formen med botten.
Koka botten av ugnen i 175 ° C i ca 40 min. Sätt kallt.
Förfarande Hjortron Jelly:
Hjortron Jelly: Placera gelatin ark i kallt vatten. Koka hjortron, socker och vatten och stam.
Lägg till gelatin arken i bär-saft och sprida blandningen över kakan. Sätt kallt i 20 minuter, server.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *