Mongolisk Hotpot – Kinesiska fondue

Ingredienser
Även kallad av vissa "kinesisk fondue". Borde egentligen göras i en speciell mongolisk hotpot gryta, men en är 2-3 personer åka dit med en vanlig fondue grytan.
Gör en god hemlagad kycklingbuljong, eller använda en färdig kycklingbuljong på glas blandat med hemgjorda / tärningar. Lägg till alla lite torr sherry.
Skär köttet, t.ex.:. Lamb, fläskkött, nötkött filet, kycklingbröst / filén i tunna skivor. Det är lättast att göra med semi-fryst kött. Ordna på tallrik.
Ordna råa skalade scampi på ett fat, om så önskas. (Finns frysta vid asiatisk mat store).
Ordna grönsaker på ett fat, till exempel:. Strimlad kinakål, minimajs, hackade blad koriander, vårlök / purjolök i strimlor, band peppar, skivade kastanjer vatten från lådan, bambuskott från rutan.
Servera torra kinesiska risnudlar (vermichelli) på bordet, tillsammans med eventuella mycket tunna omelett remsor som är gjorda av lätt uppvispat ägg w / 1 msk. vatten per spolning. ägg.

Tilberedning
Tillbehör Övrigt: sojasås, chili olja, syrlig / söt sås (eller Thai "att doppa kyckling" köps i asiatiska butik i en flaska, en stark syrlig / söt sås). Här är det trevligt om den enskilde har sina små skålar att ha såser i.
Köttet / räkor tillagas vid bordet, och kan vanligen tas ut av buljongen med pinnar eller små "skärmar" som kan köpas i en asiatisk butik. Köttet doppas i önskade såser, och det kan även serveras jasminris i små skålar. Efter det att köttet äts, Haes grönsaker i buljong och ris nudlar, omelett band och koriander. Soppan äts av små bollar när stekta risnudlar är mjuka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *