Møsbrømlefser

Ingredienser
1 liter kärnmjölk
2 msk smör
2 matskedar melass
2 msk socker
1 msk salt rådjur
1 kg mjöl
½ kg korn
Beredning
Blanda hjort salt i mjölet. Smält smör och sirap. Knåda degen tillsammans. Del av ca. 35 ämnen. Rulla degplattor något mindre och tjockare än tunnbröd. Grädda på en grill.
Fyllning:
Getost (helst fløtemysost) skivor och kokt i mjölk. Jämnas med mjöl upplöst i lite mjölk, krydda efter smak med socker och vaniljsocker. Sprida fyllningen på de friterade degplattorna. En matsked gräddfil och lite smör och virus. Lefsa upphettades på en grill, vikas, placeras försiktigt över plattan och äts varm. Kall mjölk är bra att dricka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *