Mozzarella i carozza

Ingredienser
200 g mozzarella
4 skivor parmaskinka
8 skivor vitt bröd, finthakkede helst utan kanter
några smör
2-3 ägg
3 msk mjölk
salt / peppar
1 hackad lök
2 krossade vitlöksklyftor
1 hackad röd paprika
1 burk tomater
2 msk tomatpuré
3 msk vatten
1 msk citronsaft
hackad persilja

Tilberedning
Gör såsen först. Fräs lök och vitlök försiktigt i lite olja. Lägg paprika och stek några minuter. Tillsätt tomater, tomatpuré, vatten, citronsaft, salt och peppar. Koka upp och låt sjuda 10-15 minuter. Kyl såsen lite och köra det så smidigt med stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen. Dela mozzarellaen i fyra skivor, så stora som möjligt. Skär skinka i samma storlek som ost. Bred ett tunt lager smör på brödskivorna och använder skinka och ost att göra 4 smörgåsar, kläm ihop kanterna väl. Vispa äggen med mjölk, salt och peppar. Dip smörgåsar i Egg först och låt ligga där som ett par minuter. Stek dem gyllene på båda sidor i lite smör. Låt rinna av på hushållspapper och servera varm med tomatsås och persilja garnering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *